Винаги в правия път

При скорост над 60 км/ч, в случай че автомобилът излезе от лентата, в която се движи, електронна система алармира водача с визуално предупреждение на инструменталния панел и прилага съпротивление на волана, за да върне автомобила в рамките на лентата.

Система за разпознаване на пътните знаци и INTELLIGENT SPEED ASSIST

Винаги в рамките на позволеното – новият FIAT TIPO идентифицира и разпознава пътните знаци, като ги визуализира на инструменталния панел. С ограничителя на скоростта може да се регулира скоростта според ограничениeтo, което е идентифицирала системата за разпознаване на пътните знаци.

Система за мониторинг на вниманието на водача

Умората вече не е проблем – системата разпознава първите симптоми на умора, извършвайки наблюдение на движенията на автомобила настрани и посредством акустичен и визуален сигнал на инсрументалния панел съветва водача да направи почивка.

Активна предна решетка

Системата осигурява аеродинамично шофиране, като регулира въздушния поток със серия от панели, които се активират вътре в предната решетка. Нейното функциониране гарантира по-бързо подгряване на двигателя, намалени нива на шума и повече защита на охлаждащия блок.

Безключово отваряне и запалване

Вече не е необхимо да вадиш ключа от джоба или чантата си. Достатъчно е просто да го носиш със себе си, за да можеш да отключиш вратата с поставяне на ръка върху дръжката. С тази опционална система двигателят се стартира с натискане на бутон, когато ключът е заедно с водача вътре в автомобила.

Сигнализиране при наличие на обект в мъртвата зона

Без повече зони, в които не виждаш какво се случва около теб. При скорост над 10 км/ч при наличие на автомобил в мъртвата зона отстрани или отзад, новият тази опционална система те предупреждава с акустичен сигнал и светещ символ на страничното огледало за обратно виждане.

Пад за безжично зареждане на телефон

Това опционално удобство на борда поддържа телефона на водача винаги с максимален заряд без необходимост от кабели. Необходимо е само телефонът да поддържа функция за безжично зареждане и да бъде поставен на специалния пад в предната част на кабината.

USB порт за задните места

Повече комфорт за пътниците при всяко пътуване се осигурява от наличието на USB порт за пътниците на задните места в автомобила. Там те могат да включат и да заредят своите устройства по време на пътуване.