Динамика и ефективност

Новият FIAT TIPO ще ви отведе бързо, безопасно и комфортно до крайната точка на пътуването. Богатата традиция и дългогодишният опит на италианските конструктори в създаването на динамични и ефективни двигатели намират своето продължение в автомобил. Той предоставя отлично съчетание от пъргавина, добро ускорение и нисък разход на гориво.

Лесно управление

В новия FIAT TIPO водачите работят със здрави механични скоростни кутии, с помощта на които имат пълен контрол върху автомобила. Превключването на предавките се извършва леко с удобния скоростен лост, разположен ергономично спрямо позицията на водача. Така пътуването се превръща в песен по позната италианска мелодия.

В крак с инженерната мода

Новият FIAT TIPO е оборудван с компактен и модерен бензинов турбо двигател, който генерира мощност 100 конски сили и максимален въртящ момент 190 Нм, наличен още от 1500 оборота. Този приятен за шофиране и надежден мотор подхожда перфектно на семейния автомобил, като същевременно щади горивото в резервоара. Другият избор за задвижване е дизелов двигател с мощност 130 конски сили и максимален въртящ момент 320 Нм при 1500 оборота.