АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ

При скорост между 30 км/ч и 160 км/ч, адаптивния круиз контрол на Tipo Cross поддържа безопасна дистанция спрямо автомобила отпред като за целта използва фронтално разположен радар.

ВИНАГИ В ПРАВИЯ ПЪТ

При скорост над 60 км/ч, ако автомобила напусне очертанията на пътната лента, системата предупреждава водача с визуален сигнал на инструменталното табло и оказва автономно съпротивление на волана, за да върне автомобила в рамките на лентата.

ПРЕДЕН СЕНЗОР ЗА ПАРКИРАНЕ (ОПЦИЯ)

Можеш да бъдеш напълно спокоен при паркиране. Когато извършваш маневри при ниска скорост, не е необходимо да се притесняваш за препятствията наоколо. При скорост под 15 км/ч сензорът разпознава всеки обект в непосредствена близост и предупреждава водача

СИСТЕМА ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ И INTELLIGENT SPEED ASSIST

Винаги в рамките на позволеното – новият Tipo идентифицира и разпознава пътните знаци и ги визуализира на иструменталния панел. С ограничителя на скоростта можеш да регулираш скоростта според ограничениeтo, което е идентифицирала системата за разпознаване на пътните знаци.

СИСТЕМА ЗА МОНИТОРИНГ НА ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА

Умората вече не е проблем – системата разпознава първите симптоми на умора, извършвайки наблюдение на движенията на автомобила настрани и посредством акустичен и визуален сигнал на инсрументалния панел съветва водача да направи почивка.

АКТИВНА ПРЕДНА РЕШЕТКА

Системата осигурява аеродинамично шофиране като регулира въздушния поток със серия от панели, които се активират вътре в предната решетка. Нейното функциониране гарантира по-бързо подгряване на двигателя, намалени нива на шума и повече защита на охлаждащия блок.

ПАД ЗА БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ (ОПЦИЯ)

Тази последна новост на борда на новия Tipo поддържа твоите мобилни устройства винаги свързани и с максимален заряд, при това без да имаш нужда от кабели.

БЕЗКЛЮЧОВО ОТВАРЯНЕ И ЗАПАЛВАНЕ (ОПЦИЯ)

Вече не е необхимо да вадиш ключа от джоба или чантата си. Достатъчно е просто да го носиш със себе си.

СИСТЕМА ЗА СИГНАЛИЗИРАНЕ ПРИ НАЛИЧИЕ НА ОБЕКТ В МЪРТВАТА ЗОНА (ОПЦИЯ)

Без повече зони, в които не виждаш какво се случва около теб. При скорост над 10 км/ч при наличие на автомобил в мъртвата зона отстрани или отзад, новият Tipo Cross те предупреждава с акустичен сигнал и светещ символ на страничното огледало за обратно виждане.

СИСТЕМА ЗА АВТОМАТИЧНО ПРЕВКЛЮЧВАНЕ МЕЖДУ КЪСИ И ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ (ОПЦИЯ)

Системата ти гарантира по-добра видимост като ти позволява да шофираш с включени дълги светлини в тъмните часове на денонощието, които се включват и изключват автоматично, така че да не заслепяват водачите, които шофират пред или срещу теб.

*Всички снимки са с илюстративна цел: оборудването и видът на посочените модели може да се променя.