ВИНАГИ В ПРАВИЯ ПЪТ

При скорост над 60 км/ч, в случай че автомобилът излезе от лентата, в която се движи, системата алармира водача с визуално предупреждение на инструменталния панел и прилага съпротивление на волана, за да върне автомобила в рамките на лентата.

СИСТЕМА ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ И INTELLIGENT SPEED ASSIST

Винаги в рамките на позволеното – новият Tipo идентифицира и разпознава пътните знаци и ги визуализира на иструменталния панел. С ограничителя на скоростта можеш да регулираш скоростта според ограничениeтo, което е идентифицирала системата за разпознаване на пътните знаци.

СИСТЕМА ЗА МОНИТОРИНГ НА ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА

Умората вече не е проблем – системата разпознава първите симптоми на умора, извършвайки наблюдение на движенията на автомобила настрани и посредством акустичен и визуален сигнал на инсрументалния панел съветва водача да направи почивка.

АВТОНОМНО АВАРИЙНО СПИРАНЕ (В ГРАДСКА И ИЗВЪНГРАДСКА СРЕДА)

Новия Tipo ти помага да избегнеш удари с препятствия пред теб. Акустичният сигнал и сигналната лампа, която се появява на инструменталния панел предупреждават водача за възможен предстоящ сблъсък и ако той не реагира на сигналите с натискане на спирачката, системата автономно спира автомобила, избягваяйки препятствията.

ПРЕДЕН СЕНЗОР ЗА ПАРКИРАНЕ

Можеш да бъдеш напълно спокоен при паркиране. Когато извършваш маневри при ниска скорост, не е необходимо да се притесняваш за препятствията наоколо. При скорост под 15 км/ч сензорът разпознава всеки обект в непосредствена близост и предупреждава водача.

АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ

При скорост между 30 км/ч и 160 км/ч, адаптивния круиз контрол на Tipo Cross поддържа безопасна дистанция спрямо автомобила отпред като за целта използва фронтално разположен радар.

АКТИВНА ПРЕДНА РЕШЕТКА

Системата осигурява аеродинамично шофиране като регулира въздушния поток със серия от панели, които се активират вътре в предната решетка. Нейното функциониране гарантира по-бързо подгряване на двигателя, намалени нива на шума и повече защита на охлаждащия блок.

СИСТЕМА ЗА АВТОМАТИЧНО ПРЕВКЛЮЧВАНЕ МЕЖДУ КЪСИ И ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

Системата ти гарантира по-добра видимост като ти позволява да шофираш с включени дълги светлини в тъмните часове на денонощието, които се включват и изключват автоматично, така че да не заслепяват водачите, които шофират пред или срещу теб.

USB ПОРТ ЗА ЗАДНИТЕ МЕСТА

Повече комфорт за пътниците при всяко пътуване.

ПАД ЗА БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ (ОПЦИЯ)

Тази последна новост на борда на новия Tipo поддържа твоите мобилни устройства винаги свързани и с максимален заряд, при това без да имаш нужда от кабели.

БЕЗКЛЮЧОВО ОТВАРЯНЕ И ЗАПАЛВАНЕ (ОПЦИЯ)

Вече не е необхимо да вадиш ключа от джоба или чантата си. Достатъчно е просто да го носиш със себе си.

СИСТЕМА ЗА СИГНАЛИЗИРАНЕ ПРИ НАЛИЧИЕ НА ОБЕКТ В МЪРТВАТА ЗОНА

Без повече зони, в които не виждаш какво се случва около теб. При скорост над 10 км/ч при наличие на автомобил в мъртвата зона отстрани или отзад, новият Tipo Cross те предупреждава с акустичен сигнал и светещ символ на страничното огледало за обратно виждане.

*Всички снимки са с илюстративна цел: оборудването и видът на посочените модели може да се променя.