ТЕХНОЛОГИЯ

Новият 500 «la Prima» ще бъде първият малък автомобил, който предлага второ ниво на автономно шофиране, което означава по-високо ниво на безопасност в градската мобилност. Твоят автомобил ще бъде твоят доверен помощник шофьор: той ще ускорява, спира и спазва пътната лента автомномно.

FIAT CO-DRIVER - ТВОЯТ ПОМОЩНИК ШОФЬОР

Можеш да бъдеш сигурен за своята безопасност при всяко пътуване. На първо място, автомобилът разпознава пътните знаци и ти предлага скоростта, която трябва да поддържаш в конкретната обстановка. След това, след като си задал скоростта и дистанцията спрямо автомобила отпред, системата автоматично спазва тези параметри (при над 30 км / ч), държи те в центъра на лентата за движение (при над 60 км / ч) и ще спре, когато трафикът го налага.

ВИНАГИ В ЦЕНТЪРА ... НА СЪБИТИЯТА ... НА ВНИМАНИЕТО ... НА ПЪТНАТА ЛЕНТА

По-малко стрес, повече удоволствие от шофирането. Когато шофираш със скорост по-голяма от 60 км/ч, новият 500 „la Prima”, разпознава пътната маркировка и те държи в центъра на пътната лента и прави пътуването ти по-сигурно.

ДЪРЖИ ТЕ В ПРАВИЯ ПЪТ

Новият 500 «la Prima» ще ти помогне да предотвратиш нежелани пресичания на пътната маркировка, като те държи в правия път с активно въздействие върху волана и ще предпази теб и другите от опасности. Когато системата установи, че автомобилът неволно се придвижва извън лентата, тя предупреждава водача с помощта на визуален и звуков сигнал и вибрация на волана, за да може да противодейства на нежеланото придвижване.

ПО-ЛЕСНО ПАРКИРАНЕ

Когато маневрирате при ниска скорост, вече няма, случайно, да се удряте в други автомобили и препятствия. При скорост под 13 км/ч, 11 сензора за паркиране е 360° обхват, разположени отпред, отстрани и отзад на новия 500 «la Prima», ще разпознават всяко препятствие наоколо и автомобилът ще предупреждава водача за приближаващ обект.

БЕЗ МЪРТВИ ЗОНИ

Когато шофираш със скорост между 15 км/ч и 140 км/ч, новият 500 «la Prima», оборудван с ултразвукови сензори, способни да разпознават обекти в мъртвите зони отстрани и отзад на автомобила, ще те предупреждава за наличието на такива с акустичен сигнал и светлинен индикатор на страничното огледало.

 

КАМЕРА ЗА ЗАДНО ВИЖДАНЕ

Камерата за задно виждане предава изображение с висока резолюция на всичко, което е зад теб, директно към дисплея на инфотейнмънт системата на новия 500 «la Prima». Изображението се проектира с динамична решетка, a графиката на централната линия показва траекторията при завъртане на волана, за да подпомогне възприятията за дистанция на водача.

СПИРА ВМЕСТО ТЕБ

Новият 500 «la Prima» ще спре автоматично, за да избегне или смекчи удар с друго превозно средство, пешеходец или колоездач, които се намират пред автомобила при скорост до 130 км/ч. Първоначално автомобилът ще предупреди с акустичен сигнал и визуална индикация на дисплея и ако водачът не реагира, системата ще спре автомобила, помагайки на водача да избегне или намали силата на потенциален сблъсък.

ДЪРЖИ ТЕ БУДЕН

Новият 500 «la Prima» ще ти помогне да не заспиш зад волана по време на път. Системата може да разпознава първите симптоми на умора, проследявайки движенията настрани на автомобила, като съветва водача да направи почивка, предупреждавайки го с акустичен сигнал и визуално и предупреждение на дисплея.

СПЕШНО ПОВИКВАНЕ

В случай на тежък инцидент, причинил отваряне на въздушните възглавници, автоматично спешно повикване ще бъде изпратено директно до 112 – Европейският номер за спешни случаи, от специална система на новия 500 «la Prima». Междувременно информация за местонахождението и състоянието на автомобила ще бъдат предадени незабавно, за да се ускори оказването на помощ. Също така бутон sos ще бъде лесно достъпен пред вътрешното огледало за обратно виждане, за да получиш бърза помощ в случай на нужда.

CINERAMA ИНФОТЕЙНМЪНТ

НАМЕРИ НАЙ-БЪРЗИЯ ПЪТ КЪМ ЦЕЛТА И СЕ ЗАБАВЛЯВАЙ

Новата информационно-развлекателна система Cinerama притежава 10,25-инчов сензорен дисплей и интуитивен интерфейс, който дава възможност за персонализация и ти позволява да организираш изгледа на екрана, според собствените си нужди. Системата за гласов контрол позволява още по-лесно взаймодействие, необходимо е просто да кажеш “Hey Fiat”. Интегрираната платформа за навигация показва информация за трафика, включително натоварване, паркинги, зарядни станции и метеорологична иформация. 3D навигацията може да се визуализира и на 7-инчовия дигитален инструментален панел. И за да сте винаги свързани и с нужния заряд, новият 500 «la Prima» е оборудван с пад за безжично зареждане на мобилни телефони.

*Всички снимки са с илюстративна цел: оборудването и видът на посочените модели може да се променя.